Om Klubben

Aarhus Athlet Klub er stiftet i 1896 og har igennem tiden rummet en række forskellige sportsgrene herunder brydning, tovtrækning, boksning og ”løft af tunge genstande”. Sidstnævnte har med tiden udviklet sig til de to formelle sportsgrene vægtløftning og styrkeløft, som i dag er klubbens eneste fokus.

STYRKELØFT
Styrkeløft handler om at løfte mest muligt vægt i disciplinerne; Benbøjning, Bænkpres og Dødløft. Her konkurreres der i at opnå den højeste total i de tre løft, hvortil der gives tre forsøg pr. løft. Udover trekamp er der også mulighed for at stille op i bænkpres som enkeltdiciplin. Både trekamp og bænkpres er yderligere delt op i konkurrencer med eller uden udstyr. I Aarhus Athlet Klub har alle mulighed for at prøve kræfter med begge facetter af sporten, eller fokusere på det de brænder mest for.

VÆGTLØFTNING
I vægtløftning gælder det om at få mest muligt vægt over hovedet i diciplinerne Træk og Stød. Dette stiller store krav til atletens teknik, hurtighed, smidighed og styrke. I vægtløftning er det altså ikke nok at være stærk, men handler i høj grad også om at kunne arbejde med sin psyke, for derved at kunne udnytte kroppens ressourcer optimalt.

VI ER EN FORENING
Aarhus Athlet Klub er en frivillig forening, som udelukkende kører rundt grundet frivilligt arbejde fra klubbens medlemmer. Vi søger konstant at skabe rammerne for en klub, hvor man kan forbedre sig sportsligt, men også en klub, hvor der er plads til socialt fællesskab. Vi adskiller os herved fra et ordinært fitnesscenter, og forventer derfor også af vores medlemmer, at de aktivt indgår i det sociale fællesskab, hvor man mødes omkring træningen.
For at klubben kan blive ved med at udvikle sig forventes det derfor også, at man som medlem tager del i aktiviteterne i klubben – både når det kommer til den daglige drift og større begivenheder. Det vil sige, at man løbende hjælper til med rengøring, sociale arrangementer, stævneafholdelse osv.
Aarhus Athlet Klub skal være et rart sted at komme, hvad enten du dyrker sporten på eliteplan eller som nybegynder. Vi opfordrer derfor til en god omgangstone mellem medlemmerne og forventer almindelig god opførsel, så der er plads til alle.

ALLE ER VELKOMNE
Aarhus Athlet Klub er en forening med plads til udøvere på alle niveauer fra begynder til elite. Vores medlemmer strækker sig fra folk der aldrig har rørt en vægtstang til landsholdsløftere. Det er altså ligegyldigt hvor stærk eller god teknik du har, når du kommer første gang. Hvis man yder en indsats har alle mulighed for at udvikle sig.
Som medlem af Aarhus Athlet Klub har du mulighed for at få sparring på din træning uanset niveau, og vi tilbyder fællestræninger inden for både styrkeløft og vægtløftning. Er du i tvivl om sporten er noget for dig, er du velkommen til at komme ud og prøve det.

FOKUS PÅ SPORTEN
Klubben optager løbende nye medlemmer. Men det forpligter at være medlem i AAK. Vi er en rendyrket styrkeløft/vægtløfter klub.
Det er således et krav, at du:
1. Træner med henblik på at stille op til styrkeløfts- eller vægt-løftningskonkurrencer.
2. Træner i klubben minimum én gang om ugen.
3. Underskriver en antidopingerklæring jf. AAK’s dopingpolitik – vi har absolut ingen tolerance overfor doping!
4. Aktivt tager del i klubbens drift.
Til gengæld tilbyder vi en seriøs klub med masser af kvalitets-udstyr, og et miljø med alle muligheder for at du kan udvikle dig som løfter. Klubben betaler alle stævneudgifter: kørsel, li¬censer og stævnegebyrer.

VISIONEN
Aarhus Athlet Klub er en klub bestående af konkurrerende atleter indenfor styrkeløft og vægtløftning, der satser på eliten og favner bredden. Klubben skal være i stand til at forvandle nybegyndere til eliteatleter, samt have rammerne til at udvikle den bestående elite. AAK skal være landets bedste klub og levere løftere til de respektive landshold.