AAK til nordiske mesterskaber i vægtløftning

AAK havde i den forgange weekend fem løftere til NM i vægtløftning, der blev afholdt i IK99 i København. Det var hele vejen rundt et hårdt felt og der skulle kæmpes for medaljerne for (næsten) alle.

De første løftere på plateauet var power-trioen Line Gude (71kg), Laura Tolstrup (71kg) og Maya Marquard (76kg). Laura har i den seneste periode døjet en del med sit ene knæ, og måtte desværre trække sig fra konkurrencen – en hård, men nok fornuftig beslutning og vi håber at have Laura tilbage i topform snart igen!

Maya kom lidt hårdt fra start og måtte tage til takke med et enkelt godkendt træk på 84kg. I stødene sikrede hun sig et godt første forsøg på 98kg. Herefter havde hun så desværre også to miss på hhv. 102 og 103kg, på trods af en hård kamp med vægten. Det rakte til en 4. plads til Maya.

Line gjorde hvad Line gør og løftede i sikker stil 6 godkendte løft op til 92/115 – tangering af hendes danske rekorder og en flot guldmedalje!

Senere var det Anders Holm og Jacob Panasonics tur. Anders var i dagens anledning rykket i -96kg for at kæmpe om medaljerne i den klasse. Det er desværre op ad bakke når man brænder to træk af og Anders måtte nøjes med et enkelt godkendt forsøg her på 130kg. I stødene blev det til 167kg og samlet rakte det til en tredjeplads.

Jacob løftede i -102kg-klassen, og syntes det var for nemt med en regulær sejr, så han kørte power på alle hans forsøg (eller var det noget med knæene?). Uanset set skulle der kun to forsøg i hver disciplin med hhv. 135 og 172kg til at sikre ham guldet.

På nationalt plan blev Danmarks herrehold trejdebedst mens kvinderne kunne løbe med holdpokalen!

/Anders