Beretning fra AASK Open 2015

AASK Open skulle i år afholdes over to dage. AAK var repræsenteret med tre løftere. Bjørn, der skulle løfte i udstyr om fredagen samt Andreas og Roald, der skulle løfte klassisk om lørdagen.

Dag 1

Fredag tog Bjørn, Esben og Jonatan tidligt afsted mod Ålborg, hvor hjælperne kunne nå at klemme en træning ind mens Bjørn vejede problemfrit ind og fik samlet tankerne en sidste gang inden forberedelserne skulle stå sin prøve.
Bjørn har i træningen haft en god styrke i squat, men har haft lidt problemer med at komme dybt nok ned med udstyret på. Opvarmningen går dog fint med en umiddelbar okay dybde. Bjørn lægger på scenen ud med 260 kg, som efter en længere pause i bunden løftes let. Til trods for pausen i bunden var dommerne utilfredse, og løftet underkendes rigtigt for manglende dybde. Bjørn lod sig ikke skræmme og øgede planmæssigt til 265 kg i andet løft, som igen løftes let med lidt alternativ stil, men denne gang godkendt. 270 kg i tredje løft bliver lidt tungere, men igen godkendt og med overskud.

Efter squatten var der sikret en 17,5 kg pr og et godt udgangspunkt for en god total. Bænken havde Bjørn prøvet lidt strammere udstyr i til træningen, men uden held, og et lidt sent skifte til en løsere trøje havde givet Bjørn en vis usikkerhed i denne disciplin. Opvarmningen gik dog fint og sikkert. Bjørn fik let løftet 160 kg i første forsøg. 167.5 i andet forsøg blev halvtunge, men kom op og godkendt. I sidste løft gik Bjørn efter 172,5 kg, som der, efter megen kamp, kom op, men dog desværre ikke godkendt. Her blev der desværre ingen pr, men nogle ting at arbejde videre med til træningen.

Dødløften så godt ud rå i opvarmningen, mens løftene i udstyr blev lidt dårlige. Vi blev dog enige om at Bjørn bare lige skulle have hovedet med sig, så skulle det gå fint, og holdte derfor fat i startvægten. Det viste sig at være et fint valg, for Bjørn løfter ganske let 240 kg i første forsøg. Der hæves til 252,5 kg, som Bjørn løfter fint. Herefter blev det efter kort diskussion om forsøgsvalg bestemt, at der skulle øges til 260 kg i sidste. Det viste sig desværre at være lige optimistisk nok, og den ville ikke længere op end til knæene. Der blev dog samlet 2,5 kg PR i dødløft ved andet forsøg, og en total på 690 kg, en pr på 12,5 kg.

Herunder ses Bjørns egen beretning fra Dag 1 til AASK:

Dag 2

Andendagen af AASK var dedikeret det klassiske styrkeløft. Det var nu spændende om AAKs to deltagere, Andreas og Roald, kunne bibeholde Bjørns gode takter fra gårsdagens del af stævnet. For Roald vedkommende var det samtidig hans debutstævne. Danny deltog også idag, men hans plads var i dagens anledning i dommerstolen.

Andreas

Benbøjning: Opvarmningen forløb fint og åbningsvægten på 180 kg blev let løftet. Derefter blev der bedt om 192,5 kg som også blev klaret med overskud. 200 kg blev der sat på til sidste løft. Efter en god kamp med vægten kom den også op og dommerne kvitterede med 3 hvide lamper. Dermed var der 5kg pr i hus.

Bænkpres: Der var bestilt 130 kg til første forsøg, som også blev klaret let. 10 kg blev der øget med til andet løft. Der skulle arbejdes noget mere på de 140 kg, men de kom overbevisende op og blev godkendt. Til tredje løft blev der bestilt 145 kg. Disse viste sig dog at være en kende for tunge på dagen, da vægten ikke kom op på strakte arme igen.

Dødløft: Andreas startede som sidste mand i gruppen med et let løft på 250 kg Derefter øges der til 262,5 kg der ligeledes klares i overlegen stil. Til dagens sidste løft blev der bestilt 270 kg. Og endnu engang lykkedes det at ramme et dags maks. Det blev til en god kamp med vægten der gav en fantastisk stemning i salen der blev forløst med dommerne tre hvide tilbagemeldinger. Udover at være vægtklassens tungeste løft var dette også også en pr med 17,5 kg. Dette bragte totalen op på 610 kg hvilket er en pr på 25 kg.

Herunder ses en samlet video med Andreas’ løft:

Roald

Roald skulle som tidligere anført have sin debut efter relativt kort tid i sporten. Indvejningen blev klaret uden problemer, og ligeså opvarmningen. Roald starter ud med 80 kg, som bliver let løftet. 85 kg i andet bliver også klaret let, og et af de bedste tekniske løft Roald har præsteret. I sidste løft går 90 kg op ligeledes i fin stil og med masser af overskud. Da der var tre grupper var der god tid til at slappe lidt af efter squatten inden der skulle bænkes. Opvarmningen går med masser af overskud i bænken, men der er her lidt større usikkerhed omkring signalerne. På plateauet er der dog ingen usikkerheder, og Roald starter let ud med 70 kg, som følges op af både 75 og 80 kg godkendt. Tredje løft bliver tungt, og modsat i squatten ligner det her, at Roald får alt, hvad der er til på dagen.

Igen er der tid til en bid mad, og efter lidt opvarmning i dødløften lægges der ud med et løft på 122,5 kg, som kommer let op, og det er tydeligt, at dødløftformen er god på dagen. I andet løft går Roald på 132,5 kg, som han løfter med overskud. I toppen er der dog lidt tekniske usikkerheder, hvor balancen ryger fremover. Dette straffes af Danny med en rød lampe, mens de andre dommere er mere nådige, og den er godkendt 2-1. I tredje løft forsøger Roald sig med 140kg, som løftes i flot stil og denne gang uden slinger i valsen. Roald står altså efter sin debut tilbage med 9 godkendte løft, en total på 310kg, og en kæmpe fremgang siden starten i klubben.

Her ses Roald’s sidste dødløft:

Billeder fra lørdagens stævne lagt op i arkivet