Beretning fra – Et interview med tre debutanter

Fra d. 18. til d. 20 november mødte AAK talstærkt op til TSK cup i Tårnby. Som altid var der fuld knald på til stævnet der på grund af de ca. 160 tilmeldinger forløb over tre dage. Vi havde hele seks debutanter med til stævnet og de leverede alle sammen rigtig flotte præstationer. Her kommer tre af løfternes beretning fra stævnet. De tre løftere er Christian Tidmarsh (105 kg-klassen), Marie Louise Veigert (84 kg klassen), og Masih Mahmoodi (83kg klassen).


Lad os starte med det alvorlige – Hvor meget løftede I?

Tidmarsh:
SQ: 160 – Bænk: 95 – Dødløft: 195
Marie Louise:
SQ: 100 – Bænk: 52,5 – Dødløft: 122,5
Masih:
SQ: 155 – Bænk: 125 – Dødløft: 177.5

Marie Louise Veigert i bunden af et squatforsøg. Photocredit: Traningday.dk
Marie Louise Veigert i bunden af et squatforsøg. Photocredit: Traningday.dk

Og er i tilfredse med resultatet?

Tidmarsh:
Jeg endte med at løfte 5kg mindre i totalen, end hvad jeg havde sat mig for, og jeg prøvede hellere ikke 200 kg i dødløft, som også var et delmål for stævnet. Når det så er sagt, er jeg egentlig meget godt tilfreds. Jeg fik 8/9 godkendte løft, og jeg synes selv at jeg (bortset fra bænken og nogle underlige grimasser under squat og dødløft) fik vist nogle flotte løft.

Marie Louise:
Jeg var mere end tilfreds med resultatet til TSK, da det gik som forventet og mere til. Dog ville det ikke have gjort noget, hvis jeg havde fået mere op i bænk, men det rakte styrken desværre ikke til.

Masih:
Jeg er meget tilfreds med resultatet fik 8 løft godkendt ud af 9. Kom på 4. plads i bænkpress og ny pr. i squat og dødløft. Lidt surt at jeg ikke fik 130kg op i 3. forsøg til bænkpres meeeen det skal den nok til næste stævne!

Christian Tidmarsh i et dødløft forsøg. Credit: Traningday.dk
Christian Tidmarsh i et dødløft forsøg. Photocredit: Traningday.dk

Hvordan var jeres forberedelser op til stævnet?
Tidmarsh:
Mine forberedelser til stævnet var en lidt blandet fornøjelse. Vægten var lidt op og ned, så jeg var nødt til at begrænse mig lidt på madfronten i ugerne op til stævnet (det endte ellers meget godt med næsten 2 kg til gode ved indvejningen). Opsætning til dødløft var heller ikke på plads lige indtil 1½ uge før og i langt tid troede jeg at jeg måtte nøjes med symbolske 50kg i bænkpres pga. en skade. Heldigvis tog genoptræningen af min skulder pludselig fart og jeg fik ”go” på at måtte begynde at presse igen. Selv om der var for kort tid til at opnå fuld styrke, hjalp gensynet med bænken gevaldigt på motivationen.

Marie Louise:
Jeg føler, jeg havde en god opkøring til stævnet, som var simpelt og nemt. Og jeg fik god fokus på teknik, da jeg var stærkere end forventet allerede før stævnet.

Masih:
Før stævnet var der meget fokus på at have styr på teknikken i de 3 discipliner. Målet var sat og motivationen var der, men kropsvægten svingede meget, så jeg havde skruet en del ned for madindtaget for at ramme lidt under 83 kg. Til indvejningen blev jeg meget overrasket over at jeg næsten havde 4 kg til gode, så der blev spist igennem efter indvejningen.

Masih Mahmoodi i sit sidste dødløft. Photocredit: Trainingday.dk
Masih Mahmoodi i sit sidste dødløft. Photocredit: Trainingday.dk

Hvordan synes i det var at debutere på platformen?

Tidmarsh:
Det var en eventyrlig oplevelse, og jeg er glad for at min debut blev til TSK. Jeg tror, jeg var lidt et andet sted mentalt på mine første to squat forsøg, for da jeg trådte op på platformen, var det alt for hurtigt overstået. Jeg nåede hverken at have en kamp med stangen, svede eller growle. Jeg kom, så intet, fattede intet, og alligevel blev der vinket farvel med tre hvide lys. Heldigvis blev jeg lidt mere virkelighedsnær i løbet af stævnet og mit tredje forsøg på dødløft, føles intet mindre end fantastisk. Følelsen af at det er ”NU!”, sidste chance for at supplere sine point, og usikkerheden om man egentlig godt kan løfte det jern, som ligger foran ens føder… og så at gøre det. Nuff said.
Opbakningen fra de mange tilskuere i det lille lokale var desuden fantastisk uanset, hvem der løftede.

Marie Louise:
Det var først utroligt nervepirrende at skulle stille sig op og løfte imens så mange kiggede på en. Men i det man står på platformen glemmer man alt om, hvad der foregår omkring en. Men folk i rummet var virkelig gode til at støtte en, hvilket var en fed følelse!
Desuden følte jeg mig ret tryg på platformen med spotterne, som kom med støttende kommentarer under løftet som ’kom så’.
Jeg føler ikke, at jeg kunne have haft en bedre debut på platformen end jeg havde!

Masih:
Det var virkeligt fedt og debutere på platformen. Jeg var vild med publikums opbakning og der var en fantastisk stemning i salen. Det første løft i squat og dødløft gik lidt langsommere end jeg havde forventet, men anden og tredje løft fløj op! Adrenalinen var der skruet ekstra op for den dag og det var en fornøjelse og have Jacob Beermann som spotter og Leo Smith fra AAK som opvarmer!


Hvornår ser vi jer til stævne igen?

Tidmarsh:
Jeg har ikke besluttet mig for andet end at jeg skal til TSK igen næste år. De næste par måneder står på masser grundtræning og den sidste genoptræning til at få skulderen på 100% og derover. Jeg har nogle klare mål for om hvad jeg gerne vil opnå i 2017 og ”styrke” kommer før ”stævne” på min prioriteringsliste til næste år.

Marie Louise:
Til DM i Århus, april 2017!

Masih:
Til DM i Århus, april 2017!