JM bænkpres

4 gæve AAKere var draget til de jyske mesterskaber der i år blev afholdt i Randers.
Maria var den eneste kvindelige løfter fra AAK. På herresiden var det Bo, Jeppe og Martin de skulle dyste.

Første AAKer på plateauet var Maria. Hun har vist stor fremgang på det sidste og skulle i dag vise hvad hun kunne. Inden stævnet så det ud til at en andenplads vil være bedste mulighed da Danmarks suverænt stærkeste kvinde, Annette fra Ry, også var tilmeldt. Men da Annette ikke stillede til start, åbnede chancen sig for et mesterskab. Efter startvægtene var angivet viste det sig at Maria sandsynligvis kom til at køre sit eget løb, da hun startede 25 kg højere end hendes konkurrent. Første løft på 95 kg blev klaret let og elegant, dernæst kom turen til runde 100 kg der også kom fint op, og som kronen på værket blev 107,5 kg løftet med overskud. Dermed var det Marias første mesterskabstitel sikret sammen med en personlig rekord på ikke mindre end 27,5 kg.

Dernæst videre til herrernes -93kg klasse. Ud fra nomineringerne, lignede det også her en svær opgave at sikre et mesterskab, da Søren Bertelsen fra Horsens lå nomineret med et løft der var 15 kg over Martins bedste løft. Men ligesom i Marias klasse, så vidste det sig at Søren alligevel ikke stillede op, og dermed åbnede muligheden for endnu en titel sig. Første løft på 170 kg kom let og elegant op. Dernæst blev der bedt som 180 kg. Samme vægt som konkurrenten, Thomas fra Horsens, havde som startvægt, men som han ikke havde været i stand til at løft. Martins anden løft på de 180 kg kom fint op og blev godkendt. Samtidig missede Thomas også sit andet forsøg der ligeledes var på 180 kg. Derfor blev det nu bedt om 190 kg. Et mål som Martin længe har sigtet efter. I tredje runde får Thomas sit løft på de 180 kg, men Martin er mere opsat på at få de 190 kg end et defensivt forsvar af sin førsteplads. Derfor beholder han de 190 kg på stangen. Desværre er dette en kende for tungt i dag og stangen kommer ikke helt op. Dermed bliver det kun til en andenplads til Martin, men alligevel en 10 kg personlig rekord.

Bo og Jeppe er de næste på plateauet. Bo i -105 kg klassen og Jeppe i -120 kg klassen.
På papiret ser det ud til at Jeppe har en nogenlunde sikker 2. plads og skal dermed bare køre sig eget løb. Bo ser derimod ud til at få konkurrence om 1. pladsen da Martin fra Horsens har løftet det samme som ham. Bo lægger ud med et fint løft på 215 kg. Konkurrenten Martin har valgt samme vægt, men var ikke i stand til at få stangen tilbage på strakt arm. Dermed ligger presset nu på Martin. Jeppe valgte at starte en smule højere, nemlig på 220 kg. Dette er en let over overkommelig vægt der bliver godkendt med alle dommerstemmerne. I anden runde øger Martin til 217,5 kg for at kunne slå Bo, men misser også dette løft. Bo har til hans andet forsøg øget med 5 kg til 220 kg. Desværre blev banen ikke ret god og stangen kom derfor kun halvvejs op. Jeppe, der bare kører sig eget løb, har øget 230 kg, laver endnu et fint løft der godkendes.
I tredje runde forsøger Bos konkurrent Martin sig nok engang på 217,5 kg for at sikre sig første pladsen. Mens han sænker stangen glider Martin på bænken, men mister dog ikke kontrollen over stangen. Dommer laver den fejl at hun beder spotterne om at tage stangen.  Da dette er en dommerfejl, får Martin således tilkendt et nyt forsøg. Bo vælger at gøre endnu et forsøg på de 220 kg. Hvis han får den godkendt, så er førstepladsen sikret. Omvendt hvis han misser, så må han vente på Martins omløft, for at finde ud af om det skal blive en første eller andenplads. Men Bo kæmper stangen op, dommerne kvitterer med hvide lamper, og hans førsteplads er dermed sikret uanset udfaldet af Martins omløft.
Til Jeppes tredje forsøg bliver der bedt om 235 kg. Endnu engang kommer stangen og og dommerne godkender. Dermed er andenpladsen i hus sammen med en personlig rekord på ikke mindre end 32,5 kg også sikret.

Dagens resultat blev således:
2 x guldmedalje
2 x sølvmedalje
Bedste kvindelige løfter
2. og 3. bedste mandlige løfter
Og endelige bedste klub.

Samlede resultater fra JM bænkpres 2016