Vest femkamp og begyndermesterskaber

Lørdag d. 14. september 2013 blev der afholdt vest begyndermesterskaber i vægtløft og vest mesterskaberne i femkamp. AAK har set en stor fremgang i antallet af vægtløftere der alle har været ivrige efter at komme i kamp for klubben, så da den første mulighed meldte sig stillede AAK med hele seks deltagende løftere, hvoraf to havde stævne debut, og de fire øvrige løftere havde femkamps debut.

Stævnet blev afholdt hos Aarhus Crossfit nede på Aarhus havn, hvor der var fine faciliteter til vægtløfterne, mens der var lidt sparsomme forhold til atletik øvelserne i femkampen. Der var en yderst social og hyggelig stemning omkring femkampen og de første vægtløftgrupper, der led under at publikum var spredt udover flere områder.

Det var første gang Aarhus Crossfit afholdte stævne i DVF regi, og det led af en del begynderfejl, med manglende fokus fra spotterholdet og femkampsudøverne skulle vente op til to timer inden de kom i gang med vægtløftsafdelingen. Dette var dog ikke nok til at slå AAKs drenge ud, der kom hjem med en guld-medalje, og fire tredjepladser.

Sådan klarede løfterne sig:

Frederik Pram (-77, 19-29)
Snatch Serie: 60 – 65 – 70, Clean & Jerk serie: 85 – 90 – 95

Pram er et af de nye skud på stammen i AAK, og han viste stort potentiale med et fantastisk debutstævne med 6 godkendte løft, 2 personlige rekorder på henholdsvis 70 kg. i snatchen og 95 kg. i jerken, en total forbedring på 7,5 kg. i forhold til hans tidligere træningsrekorder, et smukt resultat på hans gamle hjemmebane.

 

Frederik Jacobsen (-77, 19-29)
Bedste Sprint: 6,16 sek., Bedste Kast: 11,78 m., Bedste 3-spring: 8,43 m.
Snatch Serie: 80 – 90 (miss) – 90, Clean & Jerk serie: 110 – 115 – 121 (miss)

Frederik stillede op i femkamp for første gang, og med en enkelt træning i løbe og hoppeteknik, var han godt klar over at han skulle indhente sine point på de klassiske vægtløft. Han viste niveau i to-kampen og var dagens bedste vægtløfter på point, dette rakte til en flot samlet 3. plads i femkampsturneringen. Frederik har den seneste tid haft et hårdt opgør med 90 kg. i snatch og 120 kg. i Clean & Jerk, manglende fokus resulterede i et miss på rekordforsøget i CJ, og første forsøg på 90 kg. i Snatchen. Men i sidste Snatch forsøg får Frederik fokus på plads og dominerede de 90 kg. der ikke så ud til at skulle give ham problemer i fremtiden. Den flotte førsteplads på point i to-kampen blev dog ikke direkte belønnet fordi han alene stillede op i femkamp.

 

Anders Halager (-85, 19-29)
Bedste Sprint: 6,65 sek., Bedste Kast: 13,95 m., Bedste 3-spring: 7,68 m.
Snatch Serie: 75 – 80 – 83 (miss), Clean & Jerk serie: 95 – 100 (miss) – 101 (miss)

Anders havde ligesom Frederik Jacobsen debut i femkampen, og viste sig som AAKs bedste kuglekaster, og selvom han fik en tredjeplads i sin vægtklasse på to-kampen, var det desværre ikke nok til at komme på podiet i den samlede stilling. Anders H kan dog være stolt af en flot 2,5 kg. PR i snatchen, samt et forsøg på 83 kg. der simpelthen ikke kunne blive tættere uden at blive løftet helt. Desværre blev det ikke til en tangering af personligt bedste i Clean & Jerken, da forsøgende på 100 og 101 lige blev lidt for tunge i toppen efter de ellers blev vendt let.

 

Anders Frodo Mikkelsen (-94, 30-39)
Bedste Sprint: 6,34 sek., Bedste Kast: 13,45 m., Bedste 3-spring: 7,51 m.
Snatch Serie: 85 – 90 (miss) – 91 (miss), Clean & Jerk serie: 105 – 110 – 115 (miss)

Anders havde ikke den optimale optakt til dagens stævne, da han fik en mindre forstuvning i tommelfingeren små to uger før stævnet. Han får dog kommet sig godt ovenpå skaden, og han virkede helt uhæmmet efter opvarmningen. Anders M havde egentlig kun planer om at stille op i to-kampen, men vi så han ville stille op som eneste løfter i 30-39 års klassen i femkamp, blev der truffet valg om, at han ville sikre lidt point til klubben når nu han alligevel var taget af sted. Uden nogen reel forberedelse på femkamps discipliner var forhåbningerne ikke store, men han kom dog flot igennem, og med en tredjeplads i to-kampen i den stærke 94 kg. klasse, var det et fornuftigt resultat fra AAKs nye jernmand.

 

Odisho Warda (-94, 19-29)
Bedste Sprint: 6,00 sek., Bedste Kast: 11,23 m., Bedste 3-spring: 8,11 m.
Snatch Serie: 101 – 105 (miss) – 108, Clean & Jerk serie: 130 – 140 (miss) – 140 (miss)

Odisho stillede op i femkamp hvorfor han stillede op i aldersklasse. De nye discipliner var ikke just en fordel for Odisho, der på trods af sin overlegenhed i vægtklassen i vægtløftsdisciplinerne, måtte nøjes med en 9. plads i den samlede stilling. Det var dog ikke et helt forfærdeligt stævne der i sit tredje Snatch får trukket 108 kg. med et flot løft med stort overskud, det var stævnerekord med 3 kg. Odisho forsøgte sig med stævne rekord i CJ på 140 kg. i andet og tredje forsøg, forsøg der begge så ud til at blive klaret, men Odisho mistede desværre balancen i Jerken og skabte en vis nervøsitet hos spotterholdet, men der er ingen tvivl om, at den kommer med næste gang.

 

Kenneth Lauge Madsen (-105, 19-29)
Snatch Serie: 60 – 68 – 75, Clean & Jerk serie: 70 – 80 – 87 (miss)

Kenneth kom til AAK i starten af sommeren, uden nogen erfaring med styrkeløft. Vi har arbejdet hårdt på at få teknikken på plads så han kan komme til at udnytte sin styrke. Skulderproblemer de seneste måneder har dog begrænset Kenneths træning, men det skulle ikke stoppe ham, han fik 5 ud af seks løft godkendt, og lavede 5 kg. PR i snatchen. Han gik også efter PR i Clean & Jerk, men de 87 kg. blev lidt for tunge i jerken efter den ellers var blevet vendt let, et fuldt igennem godkendt stævne for Kenneth.

Af Luke Smith