Vest Mesterskaber Senior 2014

Lørdag d. 1 november lagde Løfteriet i Odense lokaler til Vest DM i vægtløftning. Løfteriet har før afholdt Fynsmesterskaberne, som dog ikke har været officielle stævner under DVF. Arrangørerne havde dog fået kørt afviklingsproceduren i stilling og stævnet blev afviklet i fin stil, med begrænset spildtid samt et par veloplagte dommere, der ikke slækkede på de hårde bedømmelser som det ellers er set til Vest DM for begyndere og Begynder DM i Vægtløftning.

Aarhus Athlet Klub stillede med 3 mand til stævnet – de to unge krigere i Anders Telling og Thomas Holdersen i -85 kg. klassen, samt Jernmanden Kenneth Madsen i – 105 kg klassen. Både Frederik Jakobsen og Anders Mikkelsen måtte sidde stævnet over grundet skavanker opstået op til stævneafvikling. Anders og Frederik assisterede derfor AAKs atleter under stævnet.

Thomas havde været noget træt op til stævnet og havde meldt 80/100 kg som startvægte, hvilket var lidt under hvad Thomas har præsteret i træningen. Thomas havde en fin opvarmning med et lidt nervøst første løft, som blev hevet hjem med lidt hiv og sving. 2. og 3. forsøg sad mere i skabet og Thomas lavede serien 80/85/90, hvilket var en god forbedring af de officiele rekorder under DVF. Stød gik knap så godt. Thomas havde tunge ben på dagen og fik kun godkendt åbningsforsøget på 100 kg. 105 blev underkendt først ved at Thomas albue ramte knæet under Vend, og det forsøg blev for tungt, da han efterfulgte sig selv kort efter. 2-kampen på 190 kg rakte dog til en 4. plads på dagen.

Anders Telling viste skræmmende styrker under opvarmning – stenhård og aggressiv i træk. Anders startede på 87 kg, men trods den gode opvarmning, var han lidt plaget af nerver og fik ikke rykket stangen på plads over hovedet. Trænerteamet vurderede at Anders skulle hæve til 90 kg for at komme nærmere dagens mål på 100 kg. 2. forsøg sad det også i skabet efter at nervøsiteten havde lagt sig. Anders gik på 100 kg i 3. forsøg, et vovet spring på 10 kg. Det blev dog for tungt på dagen og Anders mistede kontrollen med vægten, der desværre ramte ham på skinnebenet og han måtte afgive alle sine forsøg i stød grundet skade.

Sidste AAK´er på platformen var Kenneth Madsen. Kenneth lagde solidt ud med 80 og 86 kg i træk – begge godkendt til UG. I 3. forsøg smed Kenneth 91 kg på stangen og forsøgte en personlig rekord. Løftet blev dog lidt blødt og Kenneth fik derfor 86 kg med videre. I stød bøvlede opadstødet en smule i dag. Kenneth vendte stensikkert 90 og 100 kg, men fik kun 90 kg på strakte arme i dag. 86 kg var dog officiel forbedring under DVF på 16 kg i træk. Kenneths indsats rakte på dagen til en 4. plads i et hårdt felt, hvor vinderen lavede noget i retningen af 260 kg i 2-kamp.