AAK til DM for hold i vægtløftning 2018

I lørdags var Aarhus Athlet Klub til de danske holdmesterskaber i vægtløftning. Stævnet gik rigtig godt og herrerne hev en 4. plads med hjem, mens kvinderne i deres debut formåede at sikre sig en meget flot 3. plads.

Gruppe 1 var en kvindegruppe. Her løftede Maja Tønnesen og Laura Tolstrup for Aarhus Athlet Klub.
Maja var blevet kaldt ind i sidste øjeblik. Med kun 2 uger til at forberede sig og en ryg der havde drillet lidt var det tvivlsomt hvilken form hun var i. Hun gjorde det heldigvis rigtig godt med 57 i træk og 68 kg i stød. En ny personlig rekord og et resultat som uden tvivl bliver slået i den kommende sæson.
Laura vendte tilbage fra rejse i marts og har derfor kun haft kort tid til opkøring af DM hold. Derfor nåede formen heller ikke helt at vise sig i træningen op til stævnet. Det viste sig dog at der ikke var grund til nervøsitet. Laura trak 63 og stødte 87 kg. Hendes lave kropsvægt på dagen betød faktisk at det var en ny personlig rekord i sinclair. Meget flot resultat!
I gruppe 2 løftede Andreas Panayotis og Thomas Holdersen for AAK.
Andreas har på det seneste vist gode takter og viste sig også at være rigtig stærk på dagen. Andreas Trak nemlig 110 og stødte 132. Dette  er en personlig rekord på hele 9 kg i tokamp. Det bliver spændende at se hvad fremtiden bringer for den kun 18 år gamle løfter, som besidder et stort talent for sporten.
Thomas formåede at lave 110 i træk og 136 i stød. Et resultat der var 11 kg under hans personlige rekord.
I gruppe 3 løftede Maya Marquard og Line Gude.
Maya ramte desværre ikke dagen som hun ønskede og endte med at trække 67 kg. I stød fik hun 75 kg i sit første forsøg. Både hendes andet og tredje forsøg på 79 og 81 kg kom dog desværre ikke, da vægten ikke ville helt på strakte arme. Mon ikke de snart kommer med!
Line Gude havde også en dag der var ligeved at være rigtig god. Hun fik 72 kg i træk som så utrolig lette ud. Desværre havde hun ikke flere forsøg tilbage, så 75 gemmer vi til næste gang. I stød fik hun 88 kg som også var utrolig lette. 92 kg, som var et forsøg på en ny personlig og dansk rekord i stød blev vendt utrolig let, men kom desværre ikke på strakte arme. Der går ikke lang tid før at den komme med.
I gruppe 4 skulle Jacob Panayotis og Anders Holm Nielsen løfte.
Jacob som viste utrolig gode takter til DM i marts har desværre ikke haft den bedste periode op til DM hold. Han har forsøgt og ændre nogle ting i hans teknik og hans træning, som desværre ikke har givet det ønskede udbytte. Trods omstændighederne formåede Jacob dog at løfte rigtig tungt og fik 117 kg i træk og 150 kg i stød. Et meget fint resultat på trods af hans opkøring.
Anders’ træning har gået rigtig godt på det sidste. Anders trak på dagen 122 kg og stødte 152. Dette var en lille personlig rekord på et enkelt kilo. Anders har dog utrolig stærke ben og laver tunge vendinger som om de intet vejer. Når først han får styr på sit opadstød skal han nok få løftet rigtig mange kilo.

Alt i alt en hyggelig og god dag, hvor AAK kunne være med til at blande sig i toppen af dansk vægtløftning. Bronzemedaljen til kvindeholdet var et historisk godt resultat. Ikke blot fordi at det er første gang at klubben har kvinder med, men også fordi det er den første medalje klubben har vundet til stævnet. Aarhus Athlet Klub har de seneste år haft en rivende udvikling og det er rart at se at denne udvikling er fortsat. Det bliver spændende at se hvad det næste års tid byder på. Mange af klubbens løftere er stadig rigtig unge og der er uden tvivl potentiale til mange flere kilo end der er blevet løftet det forgangne år.