AAK til EM bænkpres 2023

AAK stillede med hele 7 løftere til EM i bænkpres i Bordeaux i Frankrig og vandt flere medaljer. 

Første løfter i ilden var Annette, der løftede i -76 kg klassisk master 2 og med 92,5 kg vandt sølv både i vægtklassen og på IPF point på tværs af vægtklasser

Michael Herrmann, nomineret til en 7. plads i -93 klassisk senior kæmpede en brav kamp mod sig selv. Udgangspunkt var at forbedre sidste stævne resultat. (185 kg)

Han startede ud med et let første forsøg på 177,5 kg og da kommentatoren snakkede om hans flotte skæg hævede det kun hans moral. 

Anden forsøg lød på 187,5 kg. Hvilket er 2,5 kg bedre end sidste stævne. Her skulle han kæmpe lidt for at få den hele vejen. Forsøget blev godkendt med 3 hvide lamper ligesom første forsøg. 

Tredje forsøg var lidt et gamble. 190 kg ville give 5kg forbedring, men 192,5 kg ville fastholde sit krav til VM næste år. Træner Bjarte var styrmand på dette. Det startede ud med 190 kg, men blev ændret til 192,5 kg til sidst. Da dette også ville kunne forbedre en placering. 

Michael var i game mode. Med sangen “Når du rør ved mig” fra Celina Ree og nogle “kærlige nap og klap på ryggen” af træner Annette. Kunne det ikke pisse ham mere af. Adrenalinen var i top. 

På platformen fløj stangen fra brystet og direkte ind i en mur af trætte triceps. Den kom ikke længere. Løftet blev underkendt og kommentatoren udtalte sig “A little bit too heavy for the magic beard”. 

Alt i alt et godt stævne for Michael Hermann.

Sara Andreasen var nomineret som nummer tre af otte i -57 kg klassisk senior og der var lagt op til en spændende konkurrence hvor de fire bedste løftere var nomineret indenfor 5 kg. Og det blev i den grad en spændende vægtklasse. Sara havde fordelen af højeste lotnummer, men de nærmeste konkurrenter vejede lettere ind, så Sara var tvunget til at løfte flere kg for at slå dem. Efter anden runde lå 3 løftere på 95 kg og 3 løftere på 97,5 kg. Sara lå med 97,5 kg i andet forsøg til bronze grundet højere kropsvægt. I tredje runde gik 4 løftere på 100 kg og Sara gik taktisk på 102,5 kg og afventede. Tre løftere klarede 100 kg og én af dem var tungere end Sara. Dermed ville 100 kg i tredje løft række til bronze, med mindre sidste løfter overraskede og klarede 102,5 kg efter et spring fra 95 kg. Teknikken drillede og Sara ramte racket på vej op i de to første forsøg. Det blev derfor valgt at satse på de 100 kg og en bronzemedalje. Sara fik de 100 kg med på trods af fortsat kambulage med racket og lå igen til bronzen. Sidste løfter forsøgte på 102,5 kg, som blev underkendt og Sara vandt bronze og sin første internationale medalje.

Kathrine løftede i -69 kg klassisk seniorog var nomineret til en anden plads. På baggrund af det og en rigtig god opkøring med trænings PR’s, trods bøvl med skuldre og håndled, var forhåbningerne høje i denne omgang. Kathrine starter første løft med en let åbner på 107.5 kg og her kvitteres der med tre hvide lamper. Så ingen problemer med dybden, som ellers er det Kathrine har størst udfordringer med. Andet løft øges derfor til 112.5 kg og tangering af stævnepr. Desværre ligger Kathrine sig for højt, så der kvitteres med 2 hvide og 1 rød, som juryen desværre overruler. Herefter er det spændende med placering, da Kathrine nu skal have sidste løft godkendt for at sikre sig tredjepladsen. Løftet bliver presset over hovedet, med længere bevægebane end tidligere, desværre overbeviser det ikke dommerne og løftet bliver atter underkendt. Kathrine får derfor kun ét godkendt løft med, samme vægt løftet som tredjepladsen, men da hun er lettere på kropsvægt, lander Kathrine på en fjerdeplads. Skuffelsen var ikke til at tage fejl af, da styrken ingen ting fejlede på dagen.

Katja løftede i -84 klassisk senior. Hun fik sidste år en bronze med hjem, men i år var feltet meget stærkt med 9 løftere en del foran i nomineringerne, så forventninger var kun en god PR. 

Opkøringen har ikke gået super godt op til dette stævne og teknikken har drillet en del. Katja åbnede dog sikkert på 102,5 kg, som føltes okay og lignede en god åbner. Der blev meldt 107,5 kg i andet forsøg, her var teknikken dog lidt udfordret og stangen kommer meget lige op i stedet for ind over hovedet, men den kom op. For at opnå en PR går Katja på 112,5 kg i sidste forsøg, med håb om hun kan få styr på teknikken. Stangen kommer ikke meget over brystet desværre og løftet bliver underkendt. 

Katja ender på en bitter 7. Plads med 107,5 kg og der skulle en del croissanter til at tage skuffelsen

Annemia stillede op i -76 udstyr, og var nomineret til en 1. plads i det nordiske opgør. Annemia skulle løfte mod en svensker og en nordmand, da alle andre løftere var flygtet ud af klassen. De tre løftere var nomineret indenfor 0,5kg, og havde alle løftet 167,5kg til VM bænkpres måneder tidligere, hvor Annemia endte med at trække længste strå på kropsvægt. 

Annemia var også til dette stævne den letteste af de tre løftere.

Annemia valgte at åbne på 160kg, efter Sverige havde åbnet på 155kg og Norge på 157,5kg. Alle tre fik deres første løft godkendt. Og alle meldte derefter 162,5kg til 2. løft. Annemia fik overbevisende godkendt 162,5kg, med tre hvide lamper. Norge fik også godkendt, mens Sverige missede. 

Så er der ellers lagt op til det helt store taktiske show i sidste runde. Norge starter med at melde hele 182,5kg, mens Annemia får meldt 185kg. Sverige ender med at melde 172,5kg, og Norge og Annemia følger efter. Sverige og Norge skal løfte flere kilo end Annemia for at vinde, men begge nationer har brugt deres to ændrings forsøg, så alle skal gå på 172,5kg. 

Sverige starter med at forsøge på 172,5kg, men får ikke løftet kiloene, og misser derved løftet. Så er det Annemias tur. Annemia får løftet de 172,5kg, men har lidt udfordringer med stabiliteten i toppen, vælter en smule til den ene side, og får derfor underkendt løftet. Norge går ind til sidst på de 172,5kg, men er chanceløs, og misser derfor løftet. 

Annemia ender med at vinde, med hendes godkendte løft på 162,5kg, og står derfor igen som europamester i -76, nu for 3. år i træk. 

Jeppe løftede i -105 udstyr og var nomineret til en 5. plads i en 8 mands gruppe. Første forsøg på 262,5 kg fik replace for ikke fulgt strakte arme efter nogle lange sekunder, der var dog tid til at få stangen ud igen og få et startsignal med strakte arme. Stangen blev desværre trykket i racket og ikke løftet hele vejen op. Andet forsøg på 262,5 kg kom hele vejen op, men desværre var kun en af dommerne tilfreds med løftet og det blev underkendt 2-1. Nedtagningerne på de 2 første havde været svære, så der blev sat 265 på i 3. forsøg i et forsøg på at få en bedre nedtagning. Vægten blev løftet, dog desværre med en kæmpe nedadgående bevægelse i den ene side og underkendt 3-0. Dermed endte Jeppe uden resultat.
Bronzen gik på 280 kg så super ærgerligt det ikke blev til et forsøg på den vægt i denne omgang.