Verdensmesterskaberne i vægtløftning

Jacob Panayotis har haft en rigtig god opkøring og er klar til kamp i den tætpakkede -102 kg klasse. Jacob åbner på 142, som han får let. Der bliver øget til 146, som han må tage et par skridt tilbage for at redde, men han får den – kun et kg under PR! Der bliver sat 149 på stangen, som er forsøg på ny dansk rekord, men den kommer desværre ikke på plads. 

I stød åbner Jacob på 178. Det er en meget tæt gruppe, så Jacob får meget tid mellem løftene. I andet forsøg går Jacob ud på 185, som alle tre dommere godkender. Desværre vælger juryen at underkende løftet for stem. Jacob øger til 190 kg i sidste forsøg for ny pr og dansk rekord, men han bliver desværre svimmel efter vendet og får ikke opadstødet. 

Dagen efter er det Laura Tolstrups tur i -76. Laura har ligesom Jacob også haft en rigtig god opkøring og åbner på 89 i træk, som hun får sikkert. Desværre bliver 92 i andet forsøg underkendt for stem. De øger til 93 i sidste forsøg, som bliver kæmpet på plads og er ny dansk rekord! 

Gruppen er tæt og for at undgå for meget kø, starter Laura på 116, to kg over hendes egen danske rekord, men den bliver desværre underkendt for stem. De vælger at bruge challenge kortet, men juryen er enige i dommernes vurdering. Heldigvis får Laura sikkert 116 i andet forsøg. Der bliver øget til 120 kg i sidste forsøg for at forbedre den danske rekord med yderligere i 4 kg. Laura får stangen over hovedet, men løftet bliver desværre underkendt for stem. På trods af dette ender Laura som nr. 9 i -76 med dansk rekord i træk, stød og tokamp! 

Line Gude skulle også have løftet ved VM men måtte desværre melde fra på grund af sygdom.