Aalborg Cup

Aarhus Athlet Klub stillede talstærkt op til årets Aalborg Cup hvor det blev til mange nye personlige rekorder og flotte resultater.
Klubben endte som den tredjebedste ud af i alt 16 deltagende klubber fra ind- og udland.
Søde Elisa havde bagt masser af lækker kage og stemningen var som sædvanligt i top.

Dag 1: I første gruppe skulle Sara Ellegaard og Elisa Mogensen løfte. Sara havde i ugens løb ligget syg og haft store smerter i ryggen, hvilket desværre ikke blev bedre inden hun skulle løfte. Efter at have varmet op måtte hun derfor udgå da smerterne stadig var for store. Elisa Mogensen var til gengæld klar. Opvarmningen gik ikke helt som planlagt og hun missede flere løft, hvilket gav træneren lidt sved på panden, inden hun skulle på med sit første løft. Der var dog ingen grund til at være nervøs, for da hun trådte ind på plateauet sad både 47 og 50 kilo i træk lige i skabet. Sidste forsøg på 53 sad desværre lidt foran, men den har vi aftalt at hun tager næste gang. I stød løftede Elisa let 67 og 70 kg med stærke ben og som altid et sikkert opadstød. Desværre endte hun på numsen og lagde sig ned med 73 kg på stangen, den har vi også aftalt kommer med til Vest mesterskaberne.
I næste kvindegruppe, gruppe 2, havde klubben ligeledes 2 løftere med og den første løfter i ilden var Sabine Devantier som endte med at få godkendt både 45, 47 og 50 kg, selv med en lille balletopvisning på hendes andet forsøg. I stød var hun dog meget fokuseret og løftede meget let 65, 69 og 72 kg, hvilket gav hende en ny personlig rekord i træk, stød og totalen. Godkendt præstation af Sabine. Laura startede let ud med at løfte 50, 54 og sluttede med 59 kg som også sad lige i skabet. Laura de næste 3 uger både skal til Junior EM og Junior NM, så stævnet var blot en optakt til disse stævner og mon ikke hun nok skal løfte mange flere kilo til disse end til dette stævne. I stød blev det til sikre 75 og 79 kg. Sidste forsøg på 82 kg blev vendt let, men var desværre lidt for tungt i opadstødet.
Tredje kvindegruppe, gruppe 3, var Thuy My Vu og Anna Barta klar til at vise hvad de kunne. My kom desværre lidt dårligt fra start da hun missede 61 kg i første forsøg. I næste forsøg løftede hun dog 62 kg imponerende let og der var lagt i kakkelovnen til et PR forsøg. Desværre var 66 lidt for tung i dag. My har styrken til at fuldføre løftet, så den kommer meget snart. Første forsøg i stød var på 75 kg og blev udført meget let, desværre blev den underkendt på stem. Hun forsøgte samme vægt i andet forsøg og denne gang sad den lige i skabet. Sidste forsøg på 80 kg, hvilket var et revanche forsøg på en ny stævnerekord fra AAK klubstævnet, kom med i sidste forsøg og udløste samtidig en ny stævne tokamp på 141 kg. Godkendt præstation af My. Anna Barta endte med at få tre godkendte løft i træk på henholdsvis 61, 64 og 66 kg. De blev udført meget teknisk flotte og mon ikke der er mange flere kilo i AAKs nye unge superwoman fra Ungarn. Anna har stærke ben og det viste hun også da hun let stødte 75 og 78 kg. Desværre blev sidste forsøg på 81 kg underkendt på stem. Anna fik stor ros fra kommentatoren og det helt berettiget. Det bliver spændende at følge hendes fremgang det næste stykke tid.
Dagens 5. og sidste gruppe, havde vi Erlend Gjersdal og Frederik JACKobsen i aktion i 77 kg klassen. Erlend har vist gode takter i sin træning på det seneste og det viste sig også at være en god dag da han trak 87 og 91 og kun lige præcis missede 95 kg bagover. I stød løftede han let 108 og forsøgte sig med 114 i andet forsøg som desværre blev underkendt på stem. Han fik dog mandet sig op og lavede et sikkert løft på 115 kg i sidste forsøg. Der var, før start, store forventninger til Frederik, da han på det seneste har været meget stærk i sin træning. Frederik og coach Christian valgte derfor at gå ind på 95 kg i første forsøg. Den blev løftet utrolig let, men blev desværre misset bagover. Det var derfor kun naturligt at øge til 100 kg i andet forsøg, hvilket de også valgte at gøre. Denne blev dog også misset og der begyndte at brede sig stor nervøsitet i AAK-lejren på tilskuerrækkerne. Tredje og sidste forsøg fik han dog løftet vægten utrolig flot og let og vi kunne ånde lettet ud. I stød blev det til 130 og 135 kg, hvilket rakte til en bronzemedalje og en ny klubrekord i stød og tokamp. Stort tillykke.

Dag 2: Der var meget at leve op til efter de mange flotte resultater på første dagen. Løfterne virkede dog oplagte og der var rigtig god stemning fra dagens start, hvor der som sædvanligt blev joket med hinandens kropsvægte. Christian Madsen og Anders Holm, var de første AAKere der skulle på, i 85 kg klassen. Christian viste gode takter og løftede let 95 og 100 kg, på trods af at have ændret alt teknik kun en uge forinden. Sidste trækforsøg på 104 kg var dog lidt for tungt i dag, men Christian var alligevel rimelig tilfreds. I stød blev det spændende da Christian løftede både 121 og 125 kg og pludselig kunne sikre sig en bronzemedalje, hvis han kunne udføre 127 i hans sidste stød. Vægten kom op på skuldrene og efter et par hop i bunden fik han til sidst kæmpet sig på strakte ben. På trods af en meget hård vending var det dog ikke noget problem at smide den i strakte arme og dermed sikre sig en plads på podiet. Anders Holm løftede let 110 og 115 kg, men sidste forsøg på 120 kg sad dog desværre ikke helt som den skulle og blev derfor til et miss. I stød løftede Anders både 140 og 147 kg. Der var derfor lagt i kakkelovnen til en ny personlig rekord på 152 kg. Vægten blev som altid vendt utrolig let, men blev desværre ikke stabiliseret på strakte arme. Der skal arbejdes på opadstød, men som Anders selv siger: det skal nok blive godt med en intensificeringsfase inden næste stævne. Vi glæder os til at se mange flere kilo på landsholdsløfterens stang.
I dagens anden gruppe løftede Thomas Holdersen og lavede rekord i kropsvægt med 90,8 kg (sikke en bamse). Derudover blev det til 6/6 godkendte og leverede sikre resultater på 104/127/231.
I weekendens sidste gruppe var det tid til at få de tunge drenge på banen. Jacob Panacotta var sendt i 105 kg klassen og leverede overraskende 3 godkendte på 108/115/123(PR) i træk. Jacob startede på 137 kg i stød og den kom meget sikkert op. Næste forsøg på 144 kg var ligeså lette og flotte, hvilket udløste guldmedalje og et frit forsøg på 152 kg, som ikke kun ville manifestere sejren, men også var et forsøg på at gøre det som Anders i dag ikke formåede. AAKs atleter er gode til at drille og ikke mindst udfordre hinanden, men forsøget blev dog en rigtig dødsvending og efterfulgt af et opadstød han desværre ikke kunne stabilisere. Et utrolig flot resultat når man tænker på at han lige har været ude med en knæskade. Martin Aksel Jensen startede stærkt ud på 88 kg i træk, men missede desværre både 93 og 95 kg forover (kig op). Første stød på 112 kg fløj op i strakte arme og han gik naturligvis på 119 kg, kun et kg under personlig- og stævnerekord, i næste forsøg som også kom let op. Der blev derfor sat 125 kg på stangen, som ville være en ny personlig rekord med hele 5 kg, den var desværre lidt for tung og han tabte vægten i vendet. Den kommer næste gang! Og trods der ikke blev sat nogle rekorder hverken træk eller stød, så blev det alligevel til en ny PR i to-kamp på 207 kg. Mathias Kleinsøe trak 90 kg i første og missede 95 kg i andet forsøg. Modig som han er gik han 97 i tredje forsøg, som var forsøg på ny personlig rekord. Denne vægt løftede han super flot uden problemer. I stød blev det til 111 kg som blev løftet let. I hans andet forsøg på 117 kg gav noget i ryggen dog efter og han måtte allerede smide vægten før den havde passeret hans knæ og humpe ud igen. Han forståeligt afstod fra tredje forsøg og vi krydser fingre for at skaden ikke er alvorlig.

Stort tak til AK Jyden for et utrolig godt stævne.
Som klubmand er det super fedt ikke mindst at se den sportslige fremgang vores klub viser, men også den opbakning der er til alle vores løftere. Flere gange får vi ros til stævner for et rigtig flot AAK tilbagevenden med dygtige løftere og en spændende fremtid. Vi har en fantastisk kultur med overflod af søde og stærke mennesker. Nu er det tilbage til træningslokalet, så vi kan blive endnu stærkere og nå nye højder til de fremtidige stævner.