DM klassisk bænkpres 2017

Klokken 7.30 sad AAKs tre løftere, Sara, Maria og Jacob, samlet i AAK-mobilen i Sabro. Herfra gik turen ganske ubesværet til Rødby, der dannede rammen om året udgave af DM klassisk bænkpres. Vi ankom i god tid, så der var ro til at snakke med løftere fra de andre klubber inden Sara og Maria gik ind til indvejning. Her viste Sara i øvrigt en imponerende evne til at vurdere sin egen vægt. Inden indvejning sagde hun: “Jeg vejer ind på 60,00 kg idag”. Og efter den officielle indvejning kunne vi se at stævnevægten var ganske enig med Sara; 60,00kg stod der anført som kropsvægt.
Både Sara og Maria løftede i samme gruppe, der bestod af 19 løftere, så der ville være rigelig med pause mellem løftene.
Sara var noget spændt på hvad hendes konkurrent fra Aarhus SVK ville byde på, da hun ikke stod opført noget noget tidligere resultat. Heldigvis vidste det sig at hun startede noget lavere end Sara. Dermed så det ud til at Sara kunne køre sit eget løb mht. til valg af vægte idag.
I Marias klasse var der ikke den store tvivl om at Annette fra Ry ville gå af med sejren. Til gengæld ville der meget vel kunne blive en god dyst om andenpladsen, hvor Pia fra Roskilde stod noteret for 92,5 kg som hendes bedste løft, og dette var en vægt som Maria var rimelig sikker på at kunne slå idag.
Da Sara havde bedt om 80 kg til hendes første løft, var hun første AAKere på plateauet. Og det var ikke en heldig start hun fik. Hun fik en af dagens meget lange pauser på brystet inden pres-signalet, hvilket gjorde at der desværre kun var kræfter til at få stangen halvvejs op. Derefter var det Marias tur. Maria havde bedt om 85 kg til det første løft og de kom op i ubesværet stil, og blev godkendt af alle tre dommere.
Da der var rigeligt med tid til næste runde og Sara gerne ville have lidt bedre føling med stangen, blev der taget et par løft ude bagved, sluttende med et let løft på 75 kg. Således fuldt tanket med selvtillid kom kun ind til andet forsøg på de 80 kg, der blev løftet i fint stil og godkendt af alle dommerne. Maria havde bedt om 90 kg til hendes andet løft. Et succesfuldt løft med denne vægt vil rykke Maria forbi Pia og sikre sig en foreløbig andenplads. Også her kommer vægten fint op og ligeledes et godkendt løft. I tredje runde havde Sara bedt om 85 kg. Men disse var desværre en kende for tunge idag, men hun kunne dog alligevel glæde sig over at have vundet hendes vægtklasse. Maria havde bedt om 92,5 kg til hendes 3. løft. Samme vægt havde Pia løftet i hendes andet forsøg. Og da vores vurdering var at der ikke var til mere i Pia idag, ville denne vægt, hvis den blev løftet, sikre Maria andenpladsen. Men desværre gik der efter Saras løft kludder i det for stævneledelsen. Maria vidste at hun skulle efterfølge Charlotte fra Roskilde AK. Af en eller anden sprang spotterner en løfter over og lastede stangen med 90 kg til Charlotte, på trods af at det endnu ikke var hendes tur, og det heller ikke var hende der var kaldt til platformen ifølge stævnesystemet. Hun gik ind og dommerne lod hende løfte. Derpå blev vægten sænket til den løfter der hele tiden havde skulle løfte. Da der under dette forløb ikke blev sagt at andre løftere end dem som stævneprogrammet viste skulle holde sig klar, gav det Maria lidt stress da stangen blev meldt klar til hende uden hun havde nået at forberede sig. Denne virak bar muligvis en del af skylden for at et løft der bestemt burde have været overkommeligt denne dag, blev for tungt for Maria. Dermed forblev Maria desværre på en tredjeplads i hendes vægtklasse.

Sidste løfter var Jacob der deltog i den tunge herreklasse. Til første forsøg var der meldt 185 kg der kom op uden problemer. Til andet løft blev vægten hævet med 7,5 kg til 192,5 der burde være en overkommeligt vægt. Samtidig ville denne vægt, hvis den blev klaret, forhåbentlig lægge tilstrækkelig afstand til konkurrenten Thomas der havde løftet 175 i første forsøg. En af dommerne var ikke tilfreds med Jacobs placering på bænken ved andet forsøg, så det krævede lige en ændring i positionen før der kunne gives et startsignal. Uheldigvis betøde denne ændring at Jacob ikke lå ordentligt på bænken til at presse, så de 192,5 kg blev for tunge og kom ikke op. I tredje runde gik det til gengæld noget bedre. Denne gang kom de 192,5 kg kom fint op. Dog mente den ene dommer at røven også blev lettet fra bænken. Heldigvis var dette ikke nok til at ændre på at løftet blev godkendt. Først efter løfteriet var overstået gik det op for den distræte løfter, at han havde vundet vægtklassen, da han på forunderlig vis var af den overbevisning at Jonas fra videbæk have løftet 195 kg. Men da Jonas kun havde fået hans startløft på 190 kg og missede to forsøg på 200 kg, var de 192,5 kg nok til at vinde klassen.

Efter stævnet var sulten begyndt at melde sig, og det store emne var således hvilket spisested der skulle besøges. Dette blev afklaret med hjælp fra andre løftere der dagen i forvejen af afprøvet de lokale spisesteder og dermed kunne give os anbefalinger. Men inden vi kørte afsted til spisning, gik turen til legepladsen på nabogrunden, hvor AAKerne demonstrerede deres adræthed (eller mangel på samme) i klatrestativet, til stor underholdning for både hinanden og de forbipasserende. Efter et solidt og velfortjent måltid, og nogle gamle røverhistorier, gik turen hjemad til Jylland, hvor vi landede i Århus sidst på aftenen.