Beretning fra DM for juniorer i vægtløftning

Aarhus Athlet Klub var kun let repræsenteret ved dette års DM junior i vægtløftning, som blev afholdt af klubben Esbern Snarre i Kalundborg. Klubbens løftere gjorde dog god figur og leverede nogle pæne resultater på dagen.

Den første løfter som AAK havde i ilden var den nye Victoria Gjørtsvang. Victoria har kun løftet i Aarhus Athlet Klub i 2 måneder, men med baggrund i crossfit var det intet problem for hende at stille til stævne efter så kort tid i sporten. Victoria lagde godt ud med 55 kg i træk som sad rigtig solidt. Derefter var der desværre lidt problemer med balancen i hendes andet og tredje forsøg på 59 kg og det blev derfor kun til et enkelt godkendt træk. Heldigvis tog Victoria revanche i stød hvor hun meget let smed både 76 og 80 kg på strakte arme. Hendes sidste forsøg på 83 kilo var dog en anelse for tungt. Da Victoria var eneste løfter i hendes klasse endte hun som dansk mester efter et ganske fint debut stævne. Der er ingen tvivl om at Victoria har forudsætningerne til at blive en meget dygtig løfter i fremtiden, hvis hun fortsætter med at arbejde lige så hårdt som hun gør nu.

Næste løfter i ilden var Andreas Panayotis, som op til stævnet havde døjet med en skulderskade. Andreas vejede ind i -96 kg klassen og fejede al modstand af bordet. Pga. skulderen blev det besluttet at Andreas skulle lave råtræk i stedet for den fulde variant hvor man går ned i hug. Her havde en perfekt serie med 91-96-101 som var hele 13 kg over næstbedste løfter i klassen. I stød havde Andreas ingen problemer og fik som i træk 3 godkendte løft, på henholdsvis 127, 134 og 140 kg. Alle løft så både lette og overbevisende ud, så mon ikke vi ser en ny top til DM hold, som bliver afholdt i Aalborg i maj. Med 6 godkendte løft blev Andreas dermed kåret som dansk junior mester for første gang. Med sine kun 19 år er der stadig mange løft tilbage i fremtiden for den unge jernmand og jagten på storhed er for Andreas’ vedkommende kun lige startet.

2 atleter og 2 danske mestre kan vist kun siges at være en succes. Næste store stævne for Aarhus Athlet Klub er DM hold d. 18. maj hvor klubben har formået at kvalificere både et herre- og et kvindehold.