AAK i A Coruña

I sidste weekend var Maya Marquard og Laura Vest Tolstrup i A Coruña, Spanien, for at deltage i en U23 holdkonkurrence sammen med Emma Karlsen fra AK Atlas og Johannes Poulsen fra VK Heden. Derudover var vores egen Thomas Holdersen og AK Atlas’ Frank Petersen med som trænere.

Maya havde god træning op til og åbnede stærkt på 75 kg i træk, og der blev sat 79 på stangen for en tangering af hendes bedste. Hun fik stabiliseret den i bunden, men den røg desværre bagover. Hendes sidste forsøg på 80 var om muligt tættere på, men igen tabte hun den bagover. Maya kom dog stærkt igen i stød og åbnede sikkert på 86 – kun to kg fra hendes personlige bedste. I andet forsøg fik hun de længeventede 90 kg men stoppede ikke der. Maya endte på 93 kg – en 5 kg forbedring i stød og 3 kg forbedring i totalen.

Laura har kæmpet med lidt småskader, så hun startede konservativt men sikker på 72 i træk og øgede til 76, som hun fik nemt. 80 kg var dog lidt for tungt, og hun fik kun lavet et halvhjertet forsøg. Ligesom Maya tog Laura revanche i stød. 93 kg i første og 97 kg i andet. I sidste forsøg fik Laura 101 kg over hovedet og slog dermed sit eget bedste på 100 kg samtidig med, at hun forbedrede sin total med 3 kg. Resultatet rakte til en andenplads i den individuelle konkurrence.

Holdet endte samlet på en tredjeplads. Nu er det sommerferie for de to piger, indtil AAK stiller talstærkt op til Aalborg Cup i slutningen af august