ER OPEN 2016 – Dag 2

Leo beretter fra dag 2 ved ER Open 2016:

Lørdag var der lagt i kakkelovnen til en tæt kamp i 93 kg klassen. Tyskeren Jan Bast fra Motor Barth var klar favorit, men kampen om 2. pladsen så rigtig hård ud på papiret. Tre af vores løftere, Bo, Alexander og Jonathan var i form til at kunne lave omkring de 220 og det samme gjaldt for normanden Sigve fra Sandness AK. Derudover stillede vi også med klubbens nye medlem Martin, der er regerende junior danmarksmester. Han havde naturligvis planer om at forbedre sin PR på 170 kg. Sidst men ikke mindst havde alderspræsident Peter Petersen planer om at lave 140 og derved nærme sig sin PR på 142,5 som han satte tilbage i 2010.
Alle klarede indvejningen i første hug, dog måtte Jonathan også smide underbukser for at komme ned på 92,96 kg. Bo, der notorisk ligger 2-3 kg over vægt i ugen op til stævne havde kørt fra Århus til Albertslund med sveddragt på og klarede indvejningen på 92,5. Martin og Alexander vejede sikkert ind i henholdsvis 91,76 og 92,0 kg, mens Peter som altid vejede ind på lige under 90 kg.

Første mand i ilden var Peter P som desværre løftede bagdelen på første løft på 130. Dog klarede han sit andet forsøg i fin stil og fik tre hvide lamper. Han gik frisk på 140 i tredje forsøg. De kom resolut til brystet og blev skudt afsted med fin fart, men desværre gik den i stå til allersidst i lockouten. Mere triceps træning til Peter.
Martin lagde fint ud på 160, der blev løftet i sikker stil. I sit andet forsøg fik han også skudt 167,5 afsted i overbevisende stil til 3 hvide lamper. I tredje runde valgte han gå på 175, hvilket ville være 5 kg PR. Vægten blev løftet selvom den var lidt tung i toppen, men desværre blev den underkendt på en løftet bagdel. Dette til trods var det en solid præstation af Martin til hans første internationale stævne.

Bo

Kampen om andenpladsen blev lige så intens som forudset. Bo startede ud på 207,5 som blev løftet i lidt løs stil, men op kom den. Alexander og Jonathan klarede deres første løft fint og fik henholdsvis 210 og 217,5. Normanden lavede 212,5 og var stadig med i kampen. I andet forsøg gik Bo på 212,5 som blev skudt afsted i mere overbevisende form end den første og godkendt med tre hvide lamper. Både Alexander, Jonathan og normanden missede deres andet løft på henholdsvis 215, 222,5 og 217,5 kg. Dermed var stillingen inden sidste runde at Jonathan lå til sølv med 217,5, Bo lå lige med normanden på 212,5, men Bo var tungere og lå derfor til en 4. plads. Alexander lå skarpt på hjul med 210. Normanden valgte at forsøge igen på 217,5, mens Bo meldte 220 så han kunne rykke forbi ham. Jonathan meldte 222,5 igen, hvorved han kunne holde både Bo og nordmanden bag sig, og Alexander meldte 217,5 så han kunne gå forbi Jonathan, hvis han missede sit sidste løft. Alexander løftede først men missede de 217,5. Dermed fik han en 5. plads. Så var det normandens tur og han fik kæmpet de 217,5 op til 3 hvide lamper. Han gik derfor forbi Jonathan på kropsvægt. Dermed skulle Bo klare sit løft på 220 for at sikre sig en medalje. Og det gjorde i overbevisende stil til tre hvide lamper, om end den blev lidt tung i toppen. Der var derfor maksimalt pres på Jonathan inden det sidste løft, da udfaldet enten kunne blive en sølvmedalje eller en fjerdeplads. Desværre missede Jonathan, og Bo blev den eneste AAK løfter på podiet med en flot sølvmedalje efter den suveræne Jan Bast.

I den samlede klubkonkurrence måtte vi tage til takke med en fjerde. Tredjepladsen gik til tyske Motor Barth, andenpladsen til norske Kathrineholms Atlekklubb, og førstepladsen til belgiske HNS Lebbeke.

Videoer fra dag 2:

Peter

Martin

Gonge

Alexander

Bo