Fire løftere til EM bænk i udstyr

Styrkeløft-udstyr

I oktober 2019 stillede fire medlemmer op til EM udstyr i bænkpress i Finland.

Maj i vægtklassen -63

Maj fik en 2.plads til EM med 152,5 kg og kun 2,5 kg til guldmedaljen.

Maria i vægtklassen +84 – Personlig beretning

Fredagen var dagen hvor jeg skulle løfte i +84 kg klassen. Opvarmningen var gået rigtig godt og sidste løft i opvarmningen var let og med god fart. Jeg følte mig derfor klar til at jeg skulle ind og have et godt stævne. Jeg startede på 185 kg, men fik hverken mit første eller andet løft. Derfor vælger jeg at øge med 2,5 kg for at kunne fokusere igen. Jeg får mit tredje løft på 187,5 kg og dermed opnår jeg min tredje plads = bronzemedaljen. Jeg var selvfølgelig ærgerlig over at jeg kun fik et løft godkendt men sådan går det nogen gange. Nu skal der bare trænes og forhåbentlig blive stærkere og så er næste store stævne nok VM bænkpres til næste år.

Annette i vægtklassen +84 – Personlig beretning

Jeg kom til Tampere i Finland allerede onsdag og følte mig veludhvilet til at skulle i gang fredag. Min opvarmning gik godt og jeg følte mig stærk, derfor beholdte vi min startvægt på 197,5 kg. Jacob satte trøje perfekt og så var vi klar. Jeg skulle løfte næstsidst i min gruppe og tog mit sidste opvarmningsløft på 192,5 kg da konkurrencen begyndte.

Mit første løft på 197,5 kg blev godkendt af alle tre dommere. Den bedst nominerede Hildeborg fra Norge klarede også sit første løft med 215 kg og tog der ved selvfølgelig føringen. Jacob og jeg blev enige om, at øge til 202,5 kg og løftet blev godkendt.

Hildeborg missede sit andet løft på 220 kg og da hun vejede mere end mig, havde jeg en mulighed for at løfte med om førstepladsen på 215 kg. Min nuværende placering som nummer to var sikret inden mit sidste løft. Vægten føltes ikke urimelig tung og kom fint til brystet og den kom næsten op, men desværre kom højre arm lidt for langt ind over hovedet og stangen røg ind i gaflerne.

Det var ikke til at vide, hvor meget Hildeborg kunne havde løftet i sit sidste løft, men jeg var ikke langt efter denne dag.

Jeppe i vægtklassen -105 – Personlig beretning

Da min gruppe først skulle veje ind fra klokken 1200 kunne Maria og jeg sove længe inden morgenmadsbuffet. Vi var så heldige at prøvevejningsvægten var endt på vores hotel, så den blev konsulteret et par gange inden vi tog bussen ud til stævnestedet. Endte med at veje sikkert ind på 104,56 kg. Vi var 9 mand i gruppe, og der var 5 ER stativer, så rigtig gode forhold til opvarmningen, vi delte stativ med det russiske hold.

Trøjen føltes dog desværre lidt til den løse side på dagen, så startvægten blev sænket fra 240 kg til 227,5 kg. Der var tid til at løfte den i opvarmningen, og det gik fint. Vi gik om til venteområdet stjal en stol og fandt et lidt roligere område. Jakob og Maria holdt så øje med hvornår det var min tur og så videre.
Første løft på 227,5 gik rigtig fint og blev godkendt 3-0

Jacob foreslog 235, som lød fornuftigt, til 2. forsøg. 235 blev godkendt 2-1, da der var en fod der ikke helt kunne holde sig i gulvet. Til 3. løft fik jeg først meldt 240 som jeg følte var relativ sikker, men efter at have set på resultaterne indtil videre ændrede vi til 252,5 i et forsøg på at gå fra 8. til 7. Pladsen. Den var dog for tung på dagen, men sjovt at forsøge.