Maja til EM i klassisk styrkeløft

D. 6 december 2019 stillede vores medlem Maja Bonde op til EM i klassisk styrkeløft 3-kamp i Lithauen.

Hun vejede let ind på 70,95 kg. i -72 vægtklassen efter at have levet af ris, spegepølse og chokolade i to dage op til stævnet for at komme i vægt.

Maja startede med en let åbner i squat på 157,5 kg., som var rigtig let. Andet forsøg lød på 167,5 kg., som var ret tunge men godkendte. Hun havde lavet 167,5 kg. til træning to uger før stævnet, så styrken burde være der. Derfor blev det valgt at gå på 172,5 kg. i tredje forsøg. Dog var disse desværre for tunge på dagen. Det endte med en 5 kg. PR i squat.

I bænk startede Maja på 82,5 kg., som var en tangering af PR. Andet løft lød på 87,5 kg., som også var super nemme ligesom det første løft. Dog valgte Maja, selvom der var meget pres alle, at kun stige med 2,5 kg. til 90 kg. i tredje forsøg. Disse var også super nemme og hurtige. Hun endte med en 7,5 kg. PR i bænk.

I dødløft startede Maja rigtigt lavt på et åbningsløft på 180 kg. Første løft var super nemme, og der blev valgt at stige til 195 kg. i andet forsøg. Dette forsøg var lidt tungere, men der var stadig overskud til flere kilo. Derfor tog hun det sikre valg i tredje forsøg for at indfri hendes største mål til EM: At ramme klub 200 i dødløft. Og det lykkedes heldigvis og endda med lidt overskud tilbage. En god PR i dødløft på 12,5 kg.

I totalen fik hun 457,5 kg., som er en total PR med 25 kg. Derudover lavede hun en total rekord i -72 i Danmark og VM A krav. Samlet fik hun en 7. plads i totalen.

I videoen nedenunder ses alle Majas løft fra EM.