Medaljeregn ved JM bænkpres

Søndag morgen drog tre af klubbens biler mod Aalborg; Familien Jensen/Bergmann, løfterbilen og endelige heppekoret.

Da heppekoret ankom var indvejningen allerede overstået uden dramatik og tiden inden opvarmningen begyndte blev fordrevet med lidt snak med venner fra nær og fjern.

Løfterne var delt i to grupper: Alle damer samt herrer til og med -93 kg vægtklassen løftede i samme gruppe. Resten af herrerne løftede i anden gruppe. Dermed var de første løftere Vibeke, Maria og Martin.
Dagens første løfter på plateauet var Vibeke, der i dag havde valgt at løfte klassisk. Hun havde bedt om 42,5 kg på stangen, 2,5 kg over hendes hidtidige personlige bedste. Men dette var ikke til at se, for stangen kom let op og blev godkendt med alle tre dommerstemmer. Maria valgte at starte sikkert på 127,5 kg efter gårsdagens triumf hvor hun til JM trekamp havde sat ny dansk rekord i bænkpres med et løft på 140 kg. De 127,5 kg voldte ingen problemer og blev godkendt af alle dommerne.
Sidste mand i første gruppe var Martin, der gik ind på 190 kg, og ligesom de to damers løft, så var dette også let og elegant.
I anden runde havde Vibeke øget med 2,5 kg, men dette kunne ikke ses, for løftet var lige så let som det første. Maria gik på 140 kg for at tangere gårsdagens rekord. Igen i dag kom de 140 kg også op i fin stil og dommerne kvitterede med tre hvide lamper. Martin lå komfortabelt foran sine konkurrenter og kunne derfor køre sit eget show. Han bad om 197,5 kg til hans andet løft. Det blev også klaret i let, men dommerne giver ikke ekstrapoint når man samtidig løfter røven, så det løft blev desværre ikke godkendt.
I tredje runde øgede Vibeke nok engang med 2,5 kg til 47,5 kg. Og for første gang lignede det ikke en vægt der hørte til i opvarmningslokalet. Men det så stadig let ud, og dommerne kvitterede nok engang med tre hvide lamper. På trods af en personlig rekord på 7,5 kg, så så det ud som om der var mere at hente her. Maria havde bedt om 145 kg til hendes sidste løft. Men da hendes konkurrent, Caroline fra AASK, valgte at øge med 10 kg, til 142,5 kg, for at forsøge at slå Maria, var vi klar til at sænke vægten i tilfælde af at dette forsøg skulle lykkedes. Men da dette spring blev lidt for stort for Caroline, så var Maria nu sikker på hendes sejr i hendes vægtklasse inden hun skulle ind til hendes sidste løft. Derfor blev de 145 kg fastholdt til tredje forsøg. Desværre vidste de sig lige nøjagtig for tunge på dagen, så Maria måtte derfor ”nøjes” med at blive noteret for 140 kg for anden dag i træk. Sidste mand i først gruppe var Martin. Han var på nuværende tidspunkt sikker på at vinde sin klasse og valgte derfor at prøve på en ny personlig rekord på 202,5 kg. Ligesom de for forrige løft, så kom den fin op og denne gang forblev røven i bænken, så dommerne var også tilfredse med løftet, der dermed blev godkendt.

I anden gruppe løftede Bo og Sune.
Bo havde vidst gode takter op til stævnet og havde de sidste par dage inden stævnet ikke fået lov til at løfte tungt. Så han var mildest talt ivrig efter at løfte nogle tunge vægte. Bo havde bedt om 215 kg til hans første forsøg, som blev løftet uden problemer. Dette var samtidig en ny dansk masters 2 rekord. Sune lagde ud med et løft på 220 kg, et godt stykke foran hans konkurrenter. Løftet næsten sprang fra brystet og blev godkendt af alle dommerne. Bo var også et godt stykke foran hans konkurrenter og kunne derfor vælge vægte uden hensyntagen til dem. Der blev bedt om 222,5 kg -2,5 kg under hans personlige rekord. På trods af at Bos højre fod mistede grebet da han begyndte at presse på vægten, så kom disse også fint op og dommerne kvitterede med hvide lamper. Sune tøffede stille og roligt afsted med en 10 kg øgning til 230 kg. Nok engang fløj vægtene fra brystet og det var først i toppen at der skulle arbejdes lidt. Nok engang et godkendt løft. Nu var Bo virkelig tændt! 230 kg var der på stangen. Et forsøg på en 5 kg personlig rekord. Med en hurtig sprint kom Bo flyvende ind på plateauet (det er sjældent at man ser styrkeløftere bevæge sig så hurtigt) og lå klar med de 230 kg i hænderne. Med et godt sejt og vedholdende tryk kom de fra brystet og tilbage på strakt arm, og dommerne kunne lide hvad de så (i hvert fald 2 af dem) og så 230 kg var i hus sammen med en 5 kg personlig rekord. Sune havde bedt om en 5 kg øgning til hans sidste forsøg. Nok engang kommer vægten fint fra brystet, men denne gang skulle armene på arbejde for at klare den sidste tredjedel af løftet. Stangen kom dog sikkert op og dommerne godkendte løftet.

Status på dagen:

Vibeke: 1. plads. 7,5 kg personlig rekord
Maria: 1. plads. Tangering af hendes danske rekord sat dagen forinden. Stævnets bedste kvindelige løfter.
Martin: 1. plads. 2,5 kg personlig rekord.
Bo: 1. plads. 5 kg personlig rekord. Ny dansk masters 2 rekord. Stævnets 2. bedste mandlige løfter.
Sune: 1. plads. Stævnets 3. bedste løfter.

Og endelig vandt AAK præmien som stævnets bedste klub.
Sådan en dag kan man jo ikke klage over 🙂