AAK til AL Bank Cup 2015.

Forrige weekend var 3 af Aarhus Atlet Klubs vægtløftere til stævne i Aalborg, til AL Bank Cup som blev afholdt af AK Jyden. Stor ros til AK Jyden for et godt stævne, som blev afviklet på bedste vis, på trods af hele 75 løftere til stævnet.
Første løfter var Jakob Nielsson og det gik super godt. Grundet knæskade løfter Jakob kun power for tiden, men det var ingen hindring da han slap igennem med 6 godkendte løft. Han løftede i træk 65/70/73(pr) og i stød 95/100/103(pr), med massere af overskud, hvilket må siges at være mere end godkendt! Super flot præstation til hans første stævne!

Anden løfter på plateauet var den rutinerede Anders Frodo. Anders fik 3 godkendte løft i træk, og lavede en serie der hedder 97/101/103. I stød gik det også godt for Anders. Han startede på 120 i første forsøg og 126 i andet forsøg, og begge løft blev løftet rigtig flot og let. I tredje forsøg gik Anders på 131 kg, som var et forsøg på ny personlig rekord. Han fik vendt vægten på trods af at han ikke ramte kontraen i bunden af hans squat. I opadstødet kom vægten i strakte arme, og i et split sekund så det ud til at det lykkedes Anders at gennemføre løftet, men da han skulle samle benene, fik han desværre en smule overbalance, og måtte smide vægten forover. Et tarveligt miss, men ikke desto mindre et rigtig flot forsøg.
Tredje og sidste løfter fra AAK var Coach Frederik Jacobsen, og han forstod virkelig at skabe dramatik og spænding!

Frederik startede på 100 i træk som blev løftet let. Hans gruppe var desværre ret stor og jævnbyrdig, så nervøsiteten steg op til hans 2. Løft. Der blev sat 105 på stangen og Frederik løftede den let over hovedet, men formåede desværre ikke at holde den, da han måtte en tur ud forbi dommeren for at få den under kontrol. Både dommerbord, dommer og de 3 forreste rækker var på vej væk i rædsel. Frederik forsøgte 110 i tredje forsøg, men tabte den desværre bagover, på trods af masser af power.
I stød lavede han let 130/135 og forsøgte 140 som efter 3-4 kontraforsøg blev vendt. Han fik den da også stødt op i strakte arme, men måtte give slip da han var begyndt at se stjerner, rigtig flot forsøg, vi tager revanche til vest mesterskaberne i november.

Alt i alt en godkendt præstation fra klubbens løftere. Det er skide sjovt at være til stævner, og d. 7. november sender vi en masse løftere afsted til vest mesterskaberne i Esbjerg. Når vi er til stævner, bliver det tit nævnt fra dommere og kommentatorers side, at de er overrasket over at se vægtløftere fra Aarhus Atlet Klub, da de egentlig troede at klubben var uddød. Det er heldigvis ikke tilfældet, og med en masse nye medlemmer efter sommerferien, kan man bestemt sige at det går godt for vægtløftningsafdelingen. Vi glæder os til en masse succes i fremtiden og fortsætter det hårde arbejde så alle løftere bliver så gode som de kan.

Video af løftene: