EM styrkeløft 2016

Jonatan Gonge var AAK’s repræsentant i den danske landsholdstrup til EM 2016 der afholdes i Pilsen i Tjekkiet.
Desværre har de sidste par dage op til stævnet ikke været for gode ved Jonatan, da han har været småsyg. Og dette kunne man desværre også se på dagens resultat, der ikke indfriede forventningerne til stævnet.
Det starter ikke så godt, da Jonatan kommer ind til det første forsøg i squat. Stativet er indstillet for højt og spotterne er nød til at justere det inden løftet kan påbegyndes. Så allerede her forstyrres fokus og presset stiger da uret fortsat tikker. Med 6 sekunder igen kommer startsignalet. Nedtagningen er fin, men desværre er de 312,5 kg for tunge, og spotterne må tage stangen. Til andet forsøg vælges samme vægt.  Igen kommer Jonatan ned i fin dybde, men desværre kommer han ikke mere end 10 cm op før han må give fortabt. I Tredje forsøg forbliver vægten det samme. Desværre bliver resultatet af dette forsøg også det samme. Jonatan kommer fint ned, men kommer ikke mange cm op før han må give fortabt.

Efter denne skuffelse, er det bare at komme op på hesten igen og blive klar til bænkpressen. Der er blevet bedt om 200 kg til første forsøg. Og efter en noget lang pause fra dommeren bliver stangen sendt fint fra brystet, men kommer desværre kun halvt op. Der blev atter bedt om 200 kg til andet forsøg. Ligesom forrige forsøg kommer løftet fint fra brystet, og efter lidt kæmpen med vægten kommer den også hele vejen op igen og forsøget godkendes med alle tre dommerstemmer. Det vurderes at der ikke er til mere, så tredje forsøg springes over. Indtil nu har de foregående dages sygdom sat sine tydelige spor på styrken, så det er spændende at se om dødløften er påvirket i lige så høj grad som de foregående discipliner.

300 kg er åbningsvægten i dødløft. Og det ligner næsten et opvarmningsløft, som godkendes med alle dommerstemmerne. Der lægges yderligere 20 kg på til andet løft. Også dette kommer op i fin stil og godkendes ligeledes med alle tre dommerstemmer. For at sikre en fornuftig placering i dette disciplin samt lægge sig på en øjeblikkelig 2. plads i dødløft, bliver der bedt om en beskeden øgning på 2,5 kg. Og der skal da også kæmpes for at få de 322,5 kg op. Til gengæld er to ud af de tre dommere tilfredse med hvad de ser. Dermed ligger Jonatan på en øjeblikkelig 2. plads i dødløften. Desværre får ukraineren sit sidste løft på 332,5 kg og skubber dermed Jonatan ned på 3. pladsen, hvilket bliver det endelige resultat.

På trods af et skuffende resultat, så kommer Jonatan da trods alt hjem med en disciplinsmedalje.