Jørgen Krog Cup 2016

Klubben havde lørdag d. 30. april et stærk hold afsted til det traditionsrige bænkpresstævne Jørgen Krogh Cup i Videbæk. Holdet bestod af de to debutanter Christina Nielsen og Ditte Pedersen, to erfarne løftere Martin Jensen og Mesud Sarmanlu, samt to gloværdige comebacks i form af Jeppe Frost og Maria Jensen. Derudover havde klubben hele 4 hjælpere med og minsanten om ikke legenden selv Dr. Allan Riis var at finde på tilskuerpladserne.
Første løftere i ilden var Christina, Ditte og Maria. Christina havde fået en ordentlig omgang lungebetændelse i ugen op til stævnet, men tanket op på penicillin virkede hun meget solid i opvarmningen. Første løft på 55 kg blev løftet i overbevisende stil, og det samme gjorde de næste 60 kg – seks hvide lamper på de to første løft. Sidste løft på 62,5 kunne have sikret Christina førstepladsen i gruppen, såfremt hendes konkurrent missede sit sidste løft. Desværre blev de 62,5 lidt for tunge på dagen, men alt i alt var det en rigtig flot debut for Christina, i øvrigt træner både vægtløftning og styrkeløft. I styrkeløftafdelingen anser vi dog førstnævnte for blot at være en fase hun skal over – styrkeløftpotentialet er i hvert fald stort.
Vores anden debutant Ditte leverede en solid indsats og fik godkendt alle tre løft med serien 55 – 57,4 – 60. Sidste løft har Ditte missede flere gange til træning, men på dagen viste hun, at hun kan præstere, når det gælder. Løftet blev dog kun godkendt med 2 hvide lamper da Ditte pressede og rackede vægten oveni signalerne, men det var kun hoveddommeren, der så det. Et rutineret trick af debuttanten.
Maria leverede et fænomenalt comeback med serien 65 – 70 -75 til ni hvide lamper. De 75 kg er stævne-pr med 12,5 kg! Vi ser frem til hendes udstyrscomeback til DM i november.
Så var det mændenes tur. Mesud havde valgt at sulte sig op til stævnet og vejede således ind på fjerlette 71,65 kg. Vægttabet fik desværre en markant indflydelse på Mesuds styrke og han måtte nøjes med sin åbner på 117,5. Mere kage og sødmælk til Mesud.
Vores anden comeback kom fra Jeppe. Det stod hurtigt klart, at hvis han blot fik sit første løft, så ville han sikre sig førstepladsen. Og det gjorde han, 125 sikre kg og tre hvide lamper. I andet forsøg gik han på 135 men fik desværre 2 replace-signaler, da hans højre pegefinger havde sneget sig uden for ringen; godt set af dommeren i øvrigt. Han nåede akkurat at få startsignal inden tiden udløb men missede løftet. Hans tredje forsøg på 135 kg blev dog løftet i overbevisende stil og dermed sikrede han sig en pr på 15 kg i klassisk bænkpres!
Martin havde været godt kørende op til stævnet, så forventningerne var høje trods den tætte konkurrence i 93-kg klassen. Martin lavede sikkert både 125 og 135 kg. Hans sidste løft på 145 ville give ham første pladsen i gruppen, hvis hans to konkurrenter missede deres sidste løft, da de begge lå på 142,5. Og det gjorde de, men desværre missede Martin også sit sidste løft, da han ikke fik locket den helt ud i toppen, og han måtte tage til takke med en tredje plads. Martins tynde arme skulle vise at være afgørende for holdkonkurrencen. Her blev vi nummer 2 efter Gudenådalen med blot tre points mindre, hvilket vil sige, at hvis Martin havde fået sit sidste løft og en førsteplads i klassen, ville vi have taget den helt store pokal med hjem. Men en andenplads var også godkendt, og den blev traditionen tro fejret med kage.
Alt i alt var det en glimrende dag i det vestjyske, og det var dejligt at se så flotte løft og en solid opbakning fra det 5 mand store hjælperhold.